Tuesday, 19 March 2013

Anak adalah anugerah Illahi yang x terhingga untuk manusia biasa sepertiku, setelah hampir setahun lebih aku menunggu kehadirannya disisi, ALHAMDULILLAH syukur ke hadrat Illahi, pada tanggal 29 January 2013, Selasa, Jam 3.15 petang, di Wad Bersalin Hospital Kuala Krai lahirlah seorang putera comel yang telah kuberi nama Tholhah Ubaidillah bin Mohd Affendi.

Kisahnya bermula apabila hari ahad 27 januari lagi isteriku dimasukkan ke wad bersalin hospital kuala krai tapi tunggu punya tunggu belum jugak ada tanda...sebelah malam kesian plak tengok mak mertua tido diruang menunggu semata2 nak tunggu isteriku bersalin dan menunggu cucunya lahir kedunia...hinggalah hari selasa, jam 7.45 pagi isteriku menelefon bagitau air ketuban dah keluar...kebetulan aku tinggal sekejap utk masuk sekolah utk punch-kad,aku dpt panggilan kecemasan dan apa lagi, aku terus hidupkan enjin kereta dan terus memecut laju ke Hospital kuala krai...meter naik 140-160km/h....hehehe...
sesampai aku di hospital, Doktor yang ada memanggilku utk masuk ke labour room bagi menemani isteriku...masa tu cukup kasihan melihat isteriku berlawan dengan kesakitan, payah betul nak bersalin rupanya....tak dapat aku bayangkan macamana sakitnya orang bersalin....insaf aku masa tu...terus teringat kat mak aku masa lahirkan aku dulu...hehehe...sakit demi sakit hinggalah hampir jam 3 petang...isteriku, wajahmu yang kesakitan melahirkan anak akan ku ingat sampai bila2....

hinggalah jam 3.15 petang terdengarlah suara tangisan pertama.....uwaaaa~~uwaaaaa~~kwaaaaa~~~beberapa minit sebelum tu dah ada beby kuar kat bilik sebelah...punyelah kuat sora anak die...bile kuar anak aku, rupanya anak aku lagi kuat soranya...nak lawan budak sebelah la tu kot...ekekeke.......hati aku sungguh sayu dan bersyukur sangat2 dengan anugerah Allah....bayi lelaki,3.15 kg...bayi yang disambut terus diletakkan didada isteri, mata bayi terbuka dan terus senyap apabila melihat tepat kearah ibunya, masya-Allah...hebat ciptaanMu ya Allah....sampai terlupa aku nak azan, mujurla kak misi yang tolong ingatkan...ekekeke...aku terus mengazan dan mengiqamatkan kalimat agung ke telinga bayiku...Alhamdulillah cukup teruja menjadi seorang ayah....best wooo time tu....syukur Alhamdulillah...isteriku, jutaan terima kasih yang tak terhingga untukmu kerana bersusah payah mengandungkan anak kita dan berperang dengan kesakitan untuk melahirkan anak yang diberi nama Tholhah Ubaidillah ini...syukran jaziilan isteriku....pengorbananmu dikenang selama2nya....

Tholhah anakku sayang, abi dan ibu berdoa dan berharap agar Tholhah akan menjadi seorang insan yang SOLEH, taat dan takutkan Allah, menjunjung sunnah Rasulullah SAW, seorang yang mutadayyin, banyak ilmu, warak, berguna dan berjasa kepada semua orang....ingat tu Tholhah...

Sambung balik citer tadi...pas selesai kat labour room, anak dan isteri aku dimasukkan ke wad biasa dan kak misi nak tolong mandikan anak aku...tapi anak aku steady je waktu mandi...tak nangis pon...hebat hero aku ni....pas mandi apalagi, mintak susu la jawabnya....

Hinggalah keesokannya baru dapat balik...lega rasa hati semuanya berjalan lancar...Tholhah umur satu hari dah balik naik keta....abi & ibu dia dulu bukan setakat keta, keta sorong pon tak dapat naik....sampai umah tokma dekat2 maghrib...kelihatan tokma & tokpa tersengih menyambut cucunya yang comel ni....terima kasih byk2 kat Doktor & kak2 misi Hospital Kuala Krai...:)
Sehinggalah entry ini ditulis, anak aku sihat alhamdulillah...dah makin besa dan hensem dah budak ni....:)

Syukur alhamdulillah semuanya selamat....:)

5 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

تاج للخدمات المنزلية said...



شركة المثالية للتنظيف بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف المنازل بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف المجالس بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف السجاد بالجيبل
شركة المثالية لتنظيف الشقق بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف الفلل بالجبيل
شركة المثالية لرش المبيدات بالجبيل
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالخبر
شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام


تاج للخدمات المنزلية said...



شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة مكافحة النمل الابيض بالدمام
شركة مكافحة الحمام بالدمام والخبر
شركة مكافحة حشرات بالقطيف
شركة مكافحة النمل الابيض بالقطيف


شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة مكافحة النمل الابيض بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة مكافحة حشرات بالاحساء
شركة مكافحة حشرات بالرياض

تاج للخدمات المنزلية said...


شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة تسليك مجارى بالخبر
شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة تسليك مجارى بالجبيل
شركة تسليك مجارى بالاحساء

شركة تسليك مجارى بصفوى وسيهات وراس تنورة
شركة تسليك مجارى بالرياض
شركة تنظيف وشفط بيارات بالدمام والخبر
شركة تنظيف مساجد بالدمام والخبر

تاج للخدمات المنزلية said...




توفر الشركة لعملاؤها الكرام الكثير من خيارات و برامج عمليات تنظيف المنازل
شركة تنظيف منازل بالجبيل
وخبرتنا العملية و استطلاعنا الدائم لسوق خدمات تنظيف الشقق يؤكد لكم عملاؤنا الكرام انكم حتما ستجدون ما يناسب
احتياجاتكم ضمن شرائحنا المختلفة والمتعددة المصممة خصيصا لتلبى مختلف احتياجاتكم فى اعمال تنظيف المنازل بالجبيل
تنظيف المنازل بالقطيف انتشر بكثرة بين الناس لضمان الحصول على افضل اسعار تنظيف الشقق ذلك لأن شركات التنظيف لديها من
العمالة ما يكفي لأنجاز المهام فى اقل مدة زمنية، ايضاَ كل شركة تنظيف من المفروض ان يتوفر بها ماكينات تنظيف مخصصة فى
تنظيف الفلل و تنظيف القصور ونظافة المنازل وكل ماكينة تنظيف تقوم بمهام معينة يصعب على ربة المنزل القيام بها بمفردها
مثل تنظيف القماش و لهذا يفضل إسناد المهمة إلي افضل شركة تنظيف منازل بالقطيف شركة تاج الافضل دائما 0551844053
شركة تنظيف بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تنظيف شقق بالجبيل
شركة تنظيف فلل بالجبيل


شركة تنظيف مجالس بالجبيل
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة تنظيف مجالس بالقطيف
شركة تنظيف سجاد بالقطيف
شركة تنظيف شقق بالقطيف

Ya Ridhollah..Wa ridhol waalidaini...