Tuesday, 8 December 2009

Ustaz Arman di Hospital...

Gambar dipetik dari blog Ustaz

Updated; UCAPAN TAKZIAH UNTUK KELUARGA ALLAHYARHAM USTAZ...ALLAHYARHAM UST ARMAN TELAHPUN PERGI MENINGGALKAN KITA MENYAMBUT SERUAN ILAHI UNTUK KEMBALI KEPADA-NYA....AL-FAATIHAH UNTUK ALLAHYARHAM....SEMOGA ROHNYA DICUCURI RAHMAT...AMIIN...
Sama2lah kita mengambil pengajaran dan bermuhasabah terhadap diri kita diatas pemergian setiap insan di atas muka bumi ini...Semoga kita termasuk dalam golongan orang2 Muttaqiin...insya'Allah...

Salam sejahtera...

Beberapa hari lalu, Ustaz Arman kita telah dimasukkan ke wad ICU kerana beliau diserang sakit Strok atau angin ahmar...Ustaz Arman Bin Mohd Rusoff merupakan seorang pegawai Atase Pendidikan di Amman, Jordan...beliau merupakan seorang pegawai yang dedikasi dan amat disenangi oleh pelajar...dan beliau juga walaupun beliau senior, beliau merupakan seorang sahabat saya yang amat mengambil berat tentang kebajikan pelajar2 di Jordan dan juga Syria...

Kali ini Ustaz Arman telah diuji Allah swt dengan ujian yang cukup besar...yang beliau telah diserang penyakit strok dan sehingga kini masih dirawat di sebuah hospital di Amman...kepada Ustaz Arman tercinta, saya mendoakan kesejahteraan anda dan didoakan semoga Allah menyembuhkan sakit strok yang dialami ustaz....Syafakallah ya akhie...mudah2an,,Amin...

Disini saya ingin mengajak para sahabat2 semua supaya turut sama2 memanjatkan doa kepada Allah swt supaya Ustaz Arman disembuhkan Allah Azza wa Jalla seperti sediakala....
Sama2lah kita mendoakan untuk beliau....

Dan saya juga ingin mengucapkan ber....banyak2 terima kasih kepada sahabat2 sekelian yang turut sama2 mendirikan solat hajat di Puskma tadi yang diimami oleh Al-Fadhil Ustaz Nik Farid (Bunchas) yang mana solat hajat tadi didoakan khas kepada Allah swt untuk Ustaz Arman...terima kasih juga kepada pihak akhawat yang turut sama serta untuk sama2 menunaikan solat hajat...dan solat hajat ini sememangnya bertujuan memohon hajat kepada Allah swt untuk menyembuhkan penyakit Ustaz Arman dan kembali seperti sediakala...ini kerana saya difahamkan, sehingga sekarang ini Ustaz Arman masih belum sedar dari katilnya dihospital tersebut...mudah2an selepas ini beliau sembuh dan sihat seperti biasa...Insya'Allah..Amiin...

5 comments:

anak muallaf said...

Salam,
Mudah-mudahan us.Arman cepat sembuh dari jauh doa di kirim.
Ketenangan dan ketabahan jua untuk keluarganya.

Hasmadi Bin Hamdan said...

Mohd Affendi Mat Zin teratak-ilmiah.blogspot.com
SALAM...PERHATIAN: USTAZ ARMAN MASIH DITAHAN DI WAD...BELIAU BELUM LAGI MENGHADAP ILAHI...PENGESAHAN DARI DOCTOR BELIAU YANG BELIAU MASIH ADA BUKAN "SUDAH PERGI"....HARAP SEMUA MAKLUM..-AFFENDI,MUTAH 10 Dec 09 16:11
86.108.121.161

tokayoh tok.ayoh@yahoo.com
aku sero gilo sebagai ore klate..bodo madi nok nipu pom agok2 lah ,,masyallah 10 Dec 09 16:32
86.108.121.161

Please check your ip. Is it different or same? You still want to deny?

sanyuroh_kibdah said...

Salam ya Akhie...saya sungguh terkejut,bahkan terlalu terkejut bila enta menuduh saya yang mengatakan enta 'bodoh'...

Demi Allah Azza Wa Jalla, saya bersumpah dengan nama Allah yg Maha Suci,bahawa saya tak pernah mengatakan enta bodoh...dan urg yang memakai nickname pelbagai itu yang mengatakan enta bodoh adalah BUKAN SAYA...dan saya cukup2 kesal enta menuduh saya didalam blog saya tanpa bertanyakan saya terlebih dahulu...

maaflah jika saya membalas balik komen enta diruangan ini kerana saya tidak menemui cbox didalam blog enta....

sanyuroh_kibdah said...

Sememangnya saya mengetahui bahawa mengatakan orang bodoh itu bukanlah akhlak seorang muslim yang baik...dan saya sendiri tak sampai hati pun nak mengatakan bahawa orang bodoh sebab saya sendiri mengaku diri saya bukanlah seorang yang bagus tetapi saya berusaha memperbaiki adab saya utk menjadi lebih bagus...dalam hal ini,saya memang cukup kesal anda menuduh saya sedemikian...lebih2 lagi didalam blog saya yang boleh membuatkan orang menganggap bukan2 terhadap diri saya....

sekali anda menuduh secara semberono,jika orang itu tidak bersalah,anda membuatkan orang itu kesal dengan TUDUHAN anda selamanya...

sanyuroh_kibdah said...

klu nak tahu sapa tok ayah, nilah blog dia...ingat, tok ayah dan saya adalah berbeza...yang kata enta bodoh di blog Allahyarham Ust Arman itu adalah pemilik blog ini http://t0kayoh.wordpress.com/pengenalan-tentang-diri-tokayoh/ iaitu tok ayah BUKAN SAYA.....
fendi fendi_mz: http://t0kayoh.wordpress.com/
fendi fendi_mz: lebih2 lagi enta telah meletakkan nama saya sesuka hati didalam blog Allahyarham Ust Arman seolah2 saya yg mengatakan enta bodoh....enta dah masukkan nama saya kedalam blog Allahyarham dgn gambaran bahawa sayalah orangnya.....so, enta telah memburukkan saya kepada pengunjung walaupun sebenarnya tok ayah itu adalah bukan saya....

Ya Ridhollah..Wa ridhol waalidaini...